fbpx

Radišić dobro unovčio zgradu

2prodao

Kompanija Mtel kupila je poslovnu zgradu u Banjaluci od firme „Grand trade“ Mileta Radišića, objavio je portal CAPITAL. ba

Prema izvoru tog portala, kompanija Mtel, a.d. Banjaluka je u prethodnom periodu objedinila brojne poslovne lokacije, iznajmljujući prostor u poslovnom objektu u ulici Vuka Karadžića 2 u Banjaluci. 

"Ovaj objekat je jedini poslovni objekat u Banjaluci koji ispunjava prostorne, infrastrukturne i logističke potrebe kompanije. Stoga Mtel sa zadovoljstvom obavještava akcionare da je kupio poslovnu zgradu u ulici Vuka Karadžića, s prvenstvenim ciljem ostvarivanja dugoročnih pozitivnih finansijskih efekata“, navodi se, kako prenosi Calital, u obavještenju uprave za akcionare Mtela.

Prema izvorima pomenutog portala, Radišić je za zgradu tražio 100 miliona KM, ali je u pregovorima dogovoren iznos od 65 miliona KM.

Inače, Mtel je od januara 2016. godine iznajmlo 15.600 kvadratnih metara poslovnog prostora u ovoj zgradi. Svaki mjesec je, kako tvrdi taj portal, plaćao kiriju od 202.500 evra ili 394.875 KM.

Zanimljivo je da su nakon kupovine zgrade na banjaluškoj berzi naglo pale akcije Telekoma sa 1,10 na 0,96 KM po akciji. 

(CAPITAL. ba)