fbpx

Protiv poskupljenja goriva: Vozači u BiH zaustavili svoja vozila na ulicama

1vozaci stali

Vozači diljem BiH danas su u 17 sati zaustavili svoja vozila, a u okviru akcije "Stop poskupljenju goriva" nastale na društvenim mrežama.

U glavnom gradu BiH zabilježili smo za ustavljanje vozila na Marijin Dvoru.

1vozaci stali 4

Također,  vozači su zaustavili svoje automobile na raskrsnici Brčanska Malta u Tuzli u znak protesta zbog kontinuiranog rasta cijena goriva. 

1vozaci stali 2

I u više banjalučkih naselja saobraćaj je blokiran zbog protesta u znak povećanja cijena goriva.

1vozaci stali 3jpg

"Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. 6. pa dalje dok se cijene goriva ne smanje. Prosto i jednostavno'', navodi se u poruci koja je objavljena na Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva".

 Podsjećamo, cijene goriva od februara su skočile preko 30 pfeninga, a jučer je u Sarajevo poskujela i taksi usluga. Tako start taksi vožnje umjesto dosadašnjih 1.50 KM košta 1.90 KM, a pređeni kilometar umjesto 1 KM je 1.20 KM, o čemu je Radiosarajevo.ba prvi izvijestio.

Treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je i veliko nezadovljstvo građana Republike Srpske.

Inače, sličan akcija jučer je provedena i u Srbiji.

Vozači u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru i još nekoliko gradova zaustavili su oko 17 sati vozila u znak protesta zbog visokih cijena goriva. Blokada u Beogradu, Nišu i na dva mjesta u Novom Sadu je završena i trajala je oko sat vremena.

(radiosarajevo)