fbpx

Prokišnjava i novi objekat u banjalučkom Studentskom gradu

3prokisnjavanje

Nova zgrada, a u sobama na posljednjem, petom spratu, fleke od vode na plafonu, a na podu posuda u koju kaplje kišnica. To je realnost najmodernijeg objekta u banjalučkom studentskom gradu, famoznog, četvrtog paviljona.

Studenti pričaju da nije prvi put da prokišnjava. Vesna kaže da je i ranije curilo nakon čega su se žalili i dobili krečenje plafona.

Međutim, jupol ne rješava problem.

“Juče je u toku dana prokisnula soba, u ovom dole hodniku, prošle godine su prokisnule dvije sobe u ovom hodniku. Mislim, za dvije godine kako studenti ovdje žive to je stvarno sramota. Nova je zgrada i to nije u redu. Ko odgovara mi to još ne znamo”, ispričala je Vesna Veselinović.

Znaju u Studentskom centru i kažu da to nisu oni. Direktor objašnjava da samo koriste objekat koji je u vlasništvu Univerziteta. Oni nemaju ništa sa sanacijom.

“Paviljon 4 je gradio Univerzitet, izvođač radova je Tigar doo Doboj. Mi smo prošle godine preuzeli na upravljanje ovaj dom koji je u garantnom roku. Uprava Studentskog centra ni u jednom momentu nije mogla da djeluje na te radnje”, rekao je Zoran Babić, direktor Studentskog doma “Nikola Tesla”.

Kome studenti četvrtog paviljona da se obrate ako im opet procuri s plafona, što je vrlo moguće, jer se najavljuju snijeg i kiša, ostalo je nejasno.

Od šest krovova koje je vjetar odnio u Banjaluci, tri su studentska. Nakon što su prokišnjavali prvi, drugi i treći, počeo je i četvrti paviljon. Studenti se pitaju šta ih sljedeće očekuje.

Oni iz trećeg barem mogu da očekuju krov nad glavom, jer je sanacija skoro gotova pa bi sl,edećeg vikenda mogli u sobe. Radovi na prvom i drugom će da traju malo duže, jer je šteta veća.

Na kraju se samo čekalo da se oglasi i neko od političara u vezi paviljona. SDS-ovci su dobar dio nedjeljnog press-a posvetili tom pitanju.

“Postoji odluka Vlade iz marta 2013. godine o rekonstrukciji studentskog centra. Aktuelni direktor, gopodin Zoran Babić došao je na funkciju direktora u avgustu 2013.godine i postavlja se pitanje zašto do danas nije izvršena rekonstrukcija studentskog centra”, rijeći su Davora Šešića, poslanika SDS-a u narodnoj skupštini RS.

Na kraju se ispostavilo da je oluja prelomila oko rekonstrukcije. I kada se završi, studenti se pitaju da li će, u sobama na posljednjem spratu, mirno spavati kad zaduva ili zapada. Kažu ako je procurilo u novoj zgradi, onda bi moglo i u starijima, pa mole one koji izvode radove da ih odrade kako treba.

(ATV)