fbpx

Pravosuđe u raljama kriminala

2vreco

Nova disciplinska istraga protiv Vreće - ovaj put zbog slučaja "Naerac"; Da li će Vrećo uskoro biti uhapšen, kako se tvrdi?!

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH otvorila je novu istragu protiv tužioca-kriminalca Dalibora Vreće, piše Slobodan Vasković na blogu.

Kako se navodi, istraga je otvorena po službenoj dužnosti, nakon tekstove o tome kako je Vrećo, 27.aprila 2017. godine, u Sud u Gradišci doveo NN osobu koja je glumila Dragana Naerca, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru u gradu versaju u Franuskoj.

Prema tim izvorima, NN osoba je "priznala" krivicu. Sud je presudio Naercu, koji uopšte nije bio u sudnici, već u pritvoru u Versaju, šest mjeseci zatvora zbog teškog nasilništva. Naerac je tu robiju zamijenio novčanom kaznom (što je po zakonu moguće), nakon čega je pušten iz ekstradiconog pritvora u Versaju. 

Vrećo je, prema tim tvrdnjama, defakto, lažiranjem suđenja poklonio slobodu Naercu i teško obrukao i pravosuđe BiH, ali i državu BiH.

Vrećo je i dalje postupajući Tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Kako se navodi u Vaskovićevom blogu, Vrećo opstruiše istragu, pa se, iz brojnih izvora tvrdi, da će zbog toga uskoro biti uhapšen.

(BN)