fbpx

"Pravda za Davida": Stub srama sa imenima 56 narodnih poslanika

1za

Davor Dragičević je prije večerašnjeg govora na Trgu Krajine u Banjaluci obrisao cipele o izvještaj Anketnog odbora i upitao:

„Institucije je li ovo za 101 dan? Ne znate šta je bilo? Znam ja vrlo dobro kao otac Davida Dragičevića. Previše sam vam vremena ja lično dao da mi date ovo. Pozivam sve 07. 07, u subotu s početkom u 19 časova, na miran i dostojanstven skup gdje tražimo dvije riječi koje nam zločinci i ubice ne daju. Istinu i pravdu“.

Prokomentarisao je i obrazloženje institucija kako je Davidovo tijelo završilo u riječici Crkveni. 

„Šta ste mu uradili ganjali ga, pa on laste skočio u Crkvenu“, rekao je Davor Dragičević i ponovio da je njegov sin otet, mučen, maltretiran, silovan, ubijen i položen u kanalizaciju gdje nije proveo više od par sati.

Nakon toga je nalijepio bijelu traku na usta i bez riječi stajao na Trgu Krajine. Isto su učinili i okupljeni građani, koji su u znak podrške takođe nalijepili trake preko usta.

Na Trgu su danas okačene slike narodnih poslanika koji nisu glasali za izvještaj Anketnog odbora u slučaju Davida Dragičevića..

 Zid sa slikama i biografijama 56 narodnih poslanika nazvan je “Stub srama”, a na spisku su se našli i neki opozicionari koji danas uopšte nisu bili na Skupštini.

Podsjetimo Davor Dragičević je ranije najavio da će, 07.07, na rođendan nastradalog sina, otkriti imena ljudi koji stoje iza njegovog ubistva.

BN TV