fbpx

Poziv za radionicu „Građansko novinarstvo“ u Prijedoru

citizen journalism

Portal „Impuls“ i Centar za malde „Kvart“ poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionicu „Građansko novinarstvo“ koja će se održati 8. novembra 2018. u prostorijama Kvarta u Prijedoru sa početkom u 12:00h.

 Autor: impulsportal.net

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije na portalima Zamisli i Impuls.

Predavači na radionici „Građansko novinarstvo“ su Feđa Kulenović, informacijski stručnjak iz Sarajeva, sa predavanjem „Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva“ i Mirjana Tešanović, glavna urednica portala Impuls, sa predavanjem „Prakse građanskog novinarstva“.

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 8. novembra u prostorijama Centra za mlade „Kvart“ sa početkom od časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 6. novembra.

Prijavu možete preuzeti OVDJE.