fbpx

Pomoću „Građanske patrole“ uklonjeno više divljih deponija

komunalci

Iz resornih odjeljenja pozivaju sugrađane da Komunalnoj policiji prijave nesavjesne pojedince koji nepropisno odlažu smeće i stvaraju deponije.

Putem mobilne aplikacije „Građanska patrola“, u protekloj sedmici, sugrađani su najčešće prijavljivali nepropisno odlaganje otpada. U većini slučajeva, nadležne gradske službe reagovale su odmah i otpad bi bio odvožen.

Tako je Komunalna policija ustanovila da je krupni otpad pored kontejnera u Jug Bogdana odvežen istog dana kada su sugrađani i uputili prijavu putem „Građanske patrole“, a isti je slučaj bio i sa smećem pored stepenica u Kosovke djevojke.

I divlja deponija u Novoj Varoši, u ul. Stevana Mokranjca, je po nalogu gradskih službi – uklonjena.

Iz resornih odjeljenja pozivaju sugrađane da Komunalnoj policiji prijave nesavjesne pojedince koji nepropisno odlažu smeće i stvaraju deponije.

„Bez obzira na to što se to smeće u vrlo kratkom periodu ukloni, a divlje deponije i po nekoliko puta zaredom očiste i stavi se zaštitna traka, to ne ometa nesavjesne pojedince da opet bacaju otpad na mjesta koja nisu za to predviđena“, istakli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prošle sedmice, više puta, prijavljeno je i nepropisno parkiranje vozila, pa je Komunalna policija po obavljenoj kontroli po prijavi građana ustanovila da su bila parkirana vozila na zelenoj površini u Dragiše Vasića. Ta vozila su fotografisana, te slijedi dalji postupak i pojačane kontrole navedene lokacije.

Po prijavi iz “Građanske patrole”, nadležno Odjeljenje za komunalne poslove protekle sedmice postavilo je i poklopac na otvoreni šaht na Bulevaru Desanke Maksimović, te izdalo nalog za ove radove u Krfskoj ulici.

UNOportal