fbpx

Pomama za poslom u Sloveniji (VIDEO)

6sajam

U potrazi za poslom u Sloveniji mnogi nezaposleni došli su na Sajam zapošljavanja, koji je održan u Banjaluci. Oko 30 kompanija predstavilo je ponudu. Zainteresovani su u redovima čekali da dobiju šansu i napuste zemlju. 

Koferi su nam već spremni i jedva čekamo da odemo, poručuju nezadovoljni građani. Izbora, kažu nemaju, jer su godinama u potrazi za poslom. Nisu zadovoljni ni oni koji rade jer su, kako ističu, primanja premala.

Radnike u Banjaluci tražilo je preko 30 poslodavaca iz Slovenije. Preduzeća iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, ugostiteljstva, računarstva, proizvodnje, administracije i transporta nude posao.

Među slovenačkim izlagačima bila je i firma iz Laktaša koja se bavi proizvodnjom auto dijelova. U ovom preduzeću, koje broji oko 200 zaposlenih, imaju namjeru proširiti proizvodnju. A cilj im je spriječiti odlazak mladih, jer kako navode to ne rade nadležni..

Zbog velikog interesovanja organizatori planiraju ponoviti sajam u Banjaluci. Sutra će priliku da dobiju posao u Sloveniji imati stanovnici Sarajeva. Redovi i želje stanovnika Srpske i BiH upozoravaju. Sve je više onih koji trbuhom za kruhom napuštaju zemlju i bolje sutra traže u evropskim zemljama.  

(BN televizija)