fbpx

POLITIČKI TRANSFER U NAJAVI: NDP-ov zamjenik ministra oblači dres SDP BiH?

6sdp

Dok temeprature idu u minus, decembar na političkoj sceni u BiH se zagrijava. Prema dobro upućenim izvorima priprema se interesantan politički transfer.

Autor: Impuls

Riječ je o Vojinu Mijatoviću, kadru NDP-a i zamjeniku ministra civilnih poslova BiH, kojem ovo neće biti prva promjena stranačkog dresa. U NDP je stigao iz SNSD-a, a sad će po svemu sudeći ponovo „obući crveno“, ali ovog puta u pitanju je SDP BiH.

Mijatović je, navodno, sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem već dogovorio sve detalje svog pristupanja ovoj stranci, pa tako i novo radno mjesto, jer je svjestan da će prelaskom u Socijaldemokratsku partiju ostati bez mjesta zamjenika ministra u Savjetu ministra BiH.

On je bio dugogodišnji član SNSD-a, a u to vrijeme je obavljao nekoliko važnih funkcija. Između ostalog, bio je savjetnik Nikole Špirića kada je obnašao funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, kao i savjetnik Aleksandra Džombića u vrijeme njegovog predsjedavanja Vladom Republike Srpske.

Kada je pod čudnim okolnostima praktično istjeran iz SNSD-a utočište je pronašao u NDP-u, a Dragan Čavić ga je i pored protivljena mnogih funkcionera ove stranke postavio za šefa svog izbornog štaba u kampanji za gradonačelnika Banjaluke prošle godine.

Iako je Čavić u ovoj trci poražen od Igora Radojičića Mijatović je odmah nakon izbora, opet uz mnogo protivljenja NDP-ovaca, nagrađen pozicijom zamjenika ministra civilnih poslova gdje je zamijenio takođe NDP-ovog Đorđa Miličevića koji je pobijedivši na izborima postao načelnik Šamca.

Kako stvari stoje, čini se da ni svi Čavićevi ustupci Mijatoviću neće biti dovoljni da ga zadrži u svojim redovima.