fbpx

OPET VREBA Manijak napada djevojke u blizini zgrade “Euroherca”

3manijak

Nepoznati manijak ponovo vreba Banjalučanke, a nova lokacija gdje pronalazi žrtve je istočni tranzit odnosno u blizini poslovne zgrade „Euroherca“ u Banjalulci.

Prema našim saznanjima on na ovom djelu grada ordinira mjesecima i već je više puta to prijavljeno policiji, ali još uvijek nije uhapšen. Naši sagovornici pojašnjavaju da su bili veoma uznemireni kada su ga vidjeli. Podsjetimo, zadnji napad manijaka u Banjaluci prijavljen je krajem januara ove godine, kada je napadnuta djevojka u naselju Petra Preradovića, koje je nekoliko stotina metara udaljeno od zgrade „Euroherca“.

Sagovornik Srpskainfo kaže da je ovaj manijak pratio njegove prijateljice u blizini pomenute poslovne zgrade.

-Kada su prolazile tranzitom taj čudak je iskočio iz nekog žbunja i doslovno buljio u njih. One su se prepale i ubrzale da pobjegnu od njega, ali je on tada krenuo za njima. On ih je pratio u korak, a djevojke su se prestravile i tada krenule trčati – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovima riječima one su to prijavile policiji, ali da su tada saznale da one nisu prve koje o tome obavještavaju policiju.

-U razgovoru sa policajcima oni su im ispričali da je više osoba tog čudaka prijavilo i da on već mjesecima tu prati djevojke kada prolaze. Osim toga znao je prilaziti parkiranim automobilima i zatim kroz prozor gledao u ljude u njemu – pojašnjava naš izvor.

Dodaje da se najverovatnije radi o osobi koja ima psihičke probleme, ali da ga svakako što prije treba skloniti sa ulice, dok nije napao neku djevojku.

On je rekao i da ne mogu isključiti ni mogućnost da je riječ o istoj osobi koja je u januaru napala djevojku u naselju Petra Preradovića.

I u tom slučaju manijak je vrebao iz mraka i napao je djevojku sa leđa.

-Bukvalno ju je zaskočio, smotao joj ruke, a zatim skinuo donji dio svoje trenerke. Ko zna kakav bi kraj bio da djevojka nije uspjela da se otrgne iz ruku napadača- ispričao je tada izvor iz policije.

Radi se o mlađem muškarcu, oštre kose, koji je bio obučen u crni duks sa kapuljačom i sivu trenerku. Istražioci su tada rekli da ne mogu isključiti mogućnost da se radi o istoj osobi koja je prošle godine izvršila veći broj napada na djevojke i žene u Banjaluci, a koji nisu rasvjetljeni.

-Većina prošlogodišnjih napada bili su na potezu od Osnovne škole Ivo Andrić do Nove Varoši odnosno dijela naselja Petra Preradovića i Malbašićevih zgrada – objasnio je izvor iz policije.

Napadi manijaka počeli su u junu prošle godine kada su napadnute djevojke u Grčkoj ulici u blizini škole Ivo Andrić.

Manijak im je prišao sa leđa i pokušao ih dirati po intimnim dijelovima tijela, na sreću djevojke su uspjele na vrijeme pobjeći i zatražiti pomoć.

Nakon što smo tada objavili informaciju za ove napade, iz PU Banjaluke su to demantovali, međutim napadi su se i dalje dešavali, a poslije nekog vremena napadnute su i djevojke na Banj brdu.

Zanimljivo je da je policija u julu prošle godine uhapsila četrdesetogodišnjeg Vanju G. nakon što se u naselju Petra Preradovića skinuo pred grupom djevojaka i pokazao im polni organ.

No, policija nije povezala osumnjičenog sa ostalim napadima.

Nakon ovog hapšenja, uslijedila je nova informacija iz policije prema kojoj je manijak koji je napadao djevojke u Banjaluci, izvršio samoubistvo.

Nema prijava

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im nije prijavljeno ovo krivično djelo.

-Policijskim stanicama na području Grada Banjaluka nije bilo prijava u vezi sa ovim događajem – rekli su u policiji.

(Banjaluka.net)