fbpx

Nove optužbe Todorića: Vlada krije još strašniji ugovor s fondom iz Hong Konga

5ivicek

Ivica Todorić, vlasnik “Agrokora”, posljednja dva dana na svom blogu spominje fond iz Hong Konga s kojom, kako tvrdi, postoji štetan ugovor o zalogu “Agrokorove” imovine.

“Pa transparentnosti radi gospodine premijeru, gospođo Dalić, gospodine Ramljak pokažite hrvatskoj javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga koji je sastavni dio cijelog plana kriminalne organizacije. Svima u Hrvatskoj i u svijetu tada će sve biti jasno. Transparentno, bez mistifikacije”, napisao je Todorić.

On uvjerava da je ugovor o roll upu, koji se, kako piše, izruguje s Vladom i hrvatskim pravosuđem, samo mali “dio kriminala koji krije ugovor s trustom iz Hong Konga”.

Danas je opet spomenuo trust iz Hong Konga.

“Vlada i Ramljak na sve načine pokušavaju umanjiti štetu koja je nastala objavljivanjem sramotnog ugovora o roll up-u. Iznose neistine i obmanjuju javnost paušalnim tumačenjima koja nemaju veze sa stvarnošću. Pritom nisu pokazali još strašniji ugovor o garanciji i zalogu Trustu Madison Pacific ltd. iz Hong Konga u kojem se skriva  sva veličina ove neviđene pljačke.

On kaže da ja ameičkom fondu Knighthead do sad omogućen profit od milijardu osmasto hiljada kuna.

“Knightheadu, koji je bio klijent sadašnjeg pravnog savjetnika Agrokora Tina Doličkog, do sada je omogućen profit od milijardu osamsto tisuća kuna – kroz otkup obveznica i roll up zaradili su 246 milijuna eura! Ovakvu zaradu omogućio im je Vladin Lex Agrokor i Ramljakovi ugovori kojima iz kompanije izvlače milijarde”, napisao je Todorić na svom blogu.

(Nezavisne)