fbpx

Ništa od Geteborga: Otkazan let iz Banjaluke

2geteborg

Ko je mislio da će 22. decembra iz Banjaluke za Geteborg, grdno se prevario. Od pompezno najavljivanog probnog čarter leta za Švedsku, po svoj prilici, nema ništa.

To je ATV-u potvrdila švedska avio-kompanija Brotens Ridžonal. Tvrde da ih je prije nekoliko mjeseci kontaktirala kompanija Monteflaj i da su za decembar ugovorili usluge avio prevoza od Geteborga do Banjaluke. Jutros su ih, kažu, obavijestili da dogovor otpada.

“Naša avio-kompanija je danas dobila informaciju od kompanije Monteflaj da otkazuju let Getegorg – Banjaluka najavljen za decembar, uz refundiranje troškova. Želimo da istaknemo da Monteflaj ne predstavlja našu kompaniju, i da sve informacije o prodaji karata i promociji potražite od njih”.

Koji su razlozi za otkazivanje leta, i da li će potpisati ugovor sa nekom drugom avio-kompanijom, pokušali smo da saznamo od Monteflaja, ali smo ostali bez odgovora. Na njihovoj fejsbuk stranici, let za Geteborg posljednji put je promovisan prije desetak dana, i to po cijeni od oko 140 maraka.

Na veb stranici piše da su osnovani ove godine i da im je cilj promocija turističkih ljepota Balkana, a pominje se i linija Geteborg – Banjaluka. Ipak, buking leta za Banjaluku nije moguć, jer ga nema u ponudi. Pokušali smo da dođemo i do direktora Aerodroma Srpske, Miroslava Janjića, ali nam se nije javljao na pozive. Nije bio dostupan ni ministar saobraćaja, Neđo Trninić. Iz njegovog resora stiže odgovor.

“Ministarstvo saobraćaja i veza i „Aerodromi Republike Srpske” nisu obaviješteni da je otkazan let Banjaluka-Geteborg. Kako smo obaviješteni od strane „Aerodroma Republike Srpske”, formalno pravno ranije potpisan ugovor je još uvijek na snazi, te u ovom momentu nemamo više informacija”.

Kompanija Monteflaj je potpisala ugovor sa Aerodromima Republike Srpske, i tako se obavezala da će ugovoriti avionski prevoz za čarter letove od Geteborga do Banjaluke. Pored leta 22. decembra, planirana su još tri, i to dva 28. decembra, i jedan početkom januara. Monteflaj je ćerka firma kompanije “Group Fun Travel AB”, koja, po podacima dostupnim na internetu, 2016. godine nije imala nijednog zaposlenog. Podsjećanja radi, Aerodromi su početkom godine pregovarali sa kompanijom Sea Air, koja je ranije tužena za prevare.

(ATV)