fbpx

Nije lako ulizica biti!

1ulizica

Dodik igra turbo folk na poznate note, a Bosić svira arije ispred vremena, ovako je nekada, kako je sam nazvao u komparativnoj analizi, pisao potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Tu nije kraj u Stevandićevoj hvali Bosića i kritici Milorada Dodika.

"Dodik, čovjek nezgrapnih manira i konstitucije, neuspješan u privatnom ali nesumnjivo uspješan u političkom biznisu i Bosić, potcijenjeni šahista, osoba uglađenih manira, čovjek koji ćutke dobija bitke, gotovo tih, ne baš prototip političara koji podilazi masi i udara šakom o sto", pisao je Stevandić, kada je, posle se ispostavilo, nevjerno služio Bosića.

Stevandić navodi da mu je motiv za ove kvalifikacije za kolumnu bljesnuo nakon Bosićeve izjave rečene za vrijeme oproštajne posjete tadašnjeg britanskog ambasadora u BiH Dejvida Milbanda. 

Na tom sastanku, a kome su prethodili Bosićevi sastanci sa Konstantinom Kosačovom, predsjednikom Spoljnopolitičkog komiteta ruske Dume i odgovarajućeg odbora Jedinstvene Rusije, te sa Džonatanom Murom, zamjenikom američkog ambasadora u BiH, Bosić je, kako je tada napisao Stevandić, izjavio da pitanje pristupanja BiH NATO savezu mora da se prilagodi vojnobezbjednosnom statusu Srbije i da o tome treba da se odluči referendumom. 

Dakle, engleskom ambasadoru u lice. vascjeloj javnosti, takođe. divio se tada Stevandić svome šefu, a za sadašnjeg pretpostavljenog Milorada Dodika je napisao:

"Nikad Dodik (a njegovi saradnici pogotovo), na sličnim susretima nisu imali hrabrosti da iznesu takav stav ili tezu, već su nas umarali i još nas umaraju nedorečenom i mutnom pričom o evroatlanskim integracijama. Nameće se zaključak da Dodik sa evroatlantistima samo traže modus kako da nas žedne preko vode uvedu u NATO. Priče o neutralnosti su samo za SNSD i za sluđenu domaću javnost o kojoj brinu udvorički medijski bilteni svih vrsta i oblika", navodio je Stevandić. 

1ulizica 2

Analizirajući Bosića i Dodika, Stevandić je tada napisao i ovo:

Jednostavno, Dodik igra turbo folk na poznate note, a Bosić svira arije ispred vremena, sa rizikom da ga možda ne stignemo, ne čujemo, a bogami i ne razumijemo.
Druga komparacija nameće se u samom političkom izrazu. Dodik zna i hoće da uvrijedi! Kako slučajno, iz navike, tako i namjerno. Bosić ne povisuje ton niti koristi teške riječi...

Našao je i obrazloženje:

Dodik je politikolog, talac nestrpljenja i taktike, a Bosić inženjer elektrotehnike, ljubitelj strategije, šaha i matematike.

Dodik radi po sistemu: stranka to sam ja! A Bosić po sistemu: stranka to smo mi! 

Međutim, Stevandić sada "vjerno" služi Milorada Dodika i ne preza da preuzme upravo prljavu ulogu novog gospodara.

Tako ga je danas u bezočnoj laži uhvatio bivši šef, koga je pokušao da oblati i to u NSRS tvrdeći da je navodno Mladen Bosić, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH prepustio Bošnjacima funkciju predsjednika Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH. 

Istina je da je Tatjane Klječanin-Martić na mjesto predsjednika Nezavisnog odbora podnijela ostavku zbog, kako je navela, ličnih i porodičnih razloga o čemu će se Predstavnički dom izjasniti tek na narednoj sjednici, nekada u julu. 

Iz Bosićevog kabineta je saopšteno da to nije jedina laž Stevandića koji se, kako stoji u saopštenju, još jednom pokazao da je najodaniji Dodikov poslušnik koji ne preza ni od činjenja krivičnih dijela kako bi se dodvorio novom gospodaru. 

(BN/Frontal.rs)