fbpx

Mještani sela prijete protestom

Nakon prijetnji protestima mještana sela oko Banjaluke zbog vodosnadbijevanja, gradonačelnik Banjaluke najavljuje konkretno utvrđivanje problema, ali i nove projekte.

4sela

Mještani sela oko Banjaluke najavljuju proteste ispred zgrade Gradske uprave, jer nemaju vodu. Dan nakon prijetnje protestima, gradonačelnik Igor Radojičić odgovara da je neophodno tačno utvrditi o kojoj trasi vodovoda se radi, ali i da je u planu novi projekat.

Mještani Bukvaleka i Donjih Kola za BN televiziju su potvrdili da im je vodovodna mreža puštena u rad pred lokalne izbore 2012. godine, ali da je sve stalo nedugo nakon toga. Iako vode u lokalnom bazenu Banjica ima, ova sela su uglavnom bez vode.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić podsjeća da on nije adresa za pitanja o trošenju novca u mandatima prethodnih gradonačelnika.

Mještani Bukvaleka i Donjih Kola u nedjelju su na zboru građana najavili masovan silazak u centar grada i blokadu saobraćaja ispred Gradske uprave, ukoliko im problem vodosnadbijevanja ne bude riješen.

(BN televizija)