fbpx

"Marija" opustošila Portoriko (VIDEO)

Snažan uragan "Marija" pogodio je danas Portoriko donijevši sa sobom rekordne poplave i vjetar brzine 220 kilometara na sat.

1maria

Prema pisanju medija i sadržajima sa društvenih mreža, “Marija” je prouzrokovala velike materijalne štete širom portorikanskih ostrva. Širom zemlje nestalo je struje, ulice su preplavljene, putevi neprohodni, stabla iščupana iz korijenja, kuće uništene… Još nije poznato da li ima ljudskih žrtava.

– Ovo je totalna pustoš. Portoriko više neće biti isti. Ovo je nešto što će imati istorijske razmjere – rekao je portparol portorikanskog guvernera Karlos Merkader.

Kako je saopšteno iz Američkog centra za uragane, nakon što se “Marija” udalji iz centra Portorika, obilna kiša i oluja zadržaće se na ovim ostrvima narednih nekoliko dana. Današnje nevrijeme u Portoriku je najgore koje je pogodilo ovu zemlju u proteklih sto godina.

– Kiša će predstavljati veliki problem. Svi bi trebali ostati u skloništima do kraja dana i sutra ujutru – rekao je za Gardian Majk Brenan, specijalista za uragane.

Stanovnici Portorika juče su se sakrili u oko 500 skloništa širom zemlje. “Marija” je prije dva dana na ostrvu Dominika usmrtila sedam osoba nakon što je za 24 časa prerasla iz tropske oluje u uragan pete kategorije.

(Agencije)