fbpx

Magla i odroni na putevima

Daily Sun 82 01 10 01 2017

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima uz rijeke Bosnu, Savu i Lašvu, te na širem području Tuzle i Sarajeva, dok su odroni učestali na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce, Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Nevesinje, Prozor-Jablanica i Konjic-Mostar-Doljani, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

AMS apeluje da vozači prilagode vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je usporen na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, gdje je obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

U toku je izgradnja vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog sanacionih radova na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjerena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

U Prnjavoru je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke zbog čega se saobraćaj odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Jednom saobraćajnom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske i distrikta/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na području Federacije BiH zbog klizišta na auto-putu Sarajevo zapad-Tarčin na lokalitetu Ban Brdo u dužini od jednog kilometra vozila saobraćaju preticajnom trakom. Vozačima se savjetuje da na ovoj dionici auto-puta voze opreznije i smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)