fbpx

Kozarska Dubica pred kolapsom

4dubica

Opština Kozarska Dubica je pred finansijskim kolapsom. Zbog sudskih rješenja, račun opštine je blokiran. Kasne plate, stipendije, ali i određeni vidovi socijalne pomoći. Iz opozicije poručuju da je sve rezultat lošeg upravljanja i nestručnosti načelnika Radenka Reljića i njegovih saradnika.

Opština Kozarska Dubica je već duže vrijeme pred finansijskim kolapsom, kažu u SDS-u. Ipak, načelnik opštine, kao i većina koju čine SNSD, DNS i socijalisti,  na probleme nije obraćao pažnju. 

Iz SDS-a upozoravaju da se ovakvo stanje moglo izbjeći da je bilo više sposobnosti načelnika opštine, koji nije ništa preduzimao u vezi sa tužbama koje sada dospijevaju na naplatu.

Načelnik Kozarske Dubice je već nekoliko puta u izjavama medijima rekao da je opština pred kolapsom. Radenko Reljić je rekao i da je spreman da podnese ostavku.

Reljić je zatražio pomoć republičkih institucija. Iz resornog ministarstva kažu da se vode pregovori o eventualnoj pomoći i da je Vlada Kozarskoj Dubici u ovoj godini već odobrila više od 2 miliona maraka za kapitalne projekte.

Predsjednik Republike Srpske međutim, za sve optužuje PDP.

"Dodik govori neistine i obmanjuje javnost, jer je loše informisan", odgovara je poslanik PDP-a u NS Republike Srpske Perica Bundalo.

Budžet Kozarske Dubice su pred kolaps dovele dvije sudske presude u visinama od 850.000 KM i milion maraka. Opozicija je više puta optuživala načelnika da nije ni razgovarao, niti dogovarao sa licima i firmama kojima se duguje.

(BN)