fbpx

Ko su studentski lideri u Srpskoj

1savez studenti

Studentske vođe koje su učestvovale u blokadi rektorata koja je dovela do ostavke rektora Milana Mataruge, nisu uzorni studenti kakvi bi trebali biti prestavnici studentskih organizacija, tvrde u Udruženju “Restarst Srpska”. Smatraju da se sve radi kako bi studentske vođe ponovo bile izabrane u studentske organizacije iako na to nemaju zakonsko pravo.

Trenutni studentski lideri nisu legitimni predstavnici studenata jer su obnavljali studijske godine, tvrde u oragnizaciji “Restart Srpska” iako bi prvi ljudi studentskih organizacija trebalo da budu najbolji studenti, koji bi bili uzor drugima.

Neprihvatljivo je što 2/3 studenata angažovanih u Studentskom parlamentu više ne ostvaruje pravo da se ponovo kandiduje, upozoravaju iz “Restarta”, jer ne ispunjavaju zakonski osnov, a to je redovno upisivanje godine.

Vođe posljednje studentske bune najnovije informacije “Restarta” nisu komentarisali. Studentski lideri su više puta demantovali da su se u pobunu uključili radi ličnih interesa i poručili da je osnovni cilj da na čelu univerziteta bude rektor koji će istražiti afere.

Iz “Restarta” su ranije objavili i račune na kojima se vidi da je Unija studenata trošila hiljade maraka u elitnim restoranima, na prenoćišta zbog učešća na aktivnostima omladine SNSD-a, pa čak i za kupovinu piva. Predsjednik Unije studenata je tada poručio da je novac trošen transparentno i u okviru odobrenih projekata.

(BN televizija)