fbpx

Ivanić: Vukota Govedarica i ja ćemo pobijediti zajedno sa narodom

5mladjo

-Vukota Govedarica i ja ćemo pobijediti kandidate SNSD-a, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji je i kandidat SzP za ovu funkciju na narednim izborima.

Ivanić optimistično vjeruje građanima da će od dvije opcije na izborima da izaberu pravu.

“Dodik i ja smo ljudi koji imaju svoju političku težinu. Mislim da će ta bitka da dominira ovim izborima, a narod tu ima šansu da bira između dvije opcije. Ja ću da se zalažem za stabilnosti, normalnost i smirenost, a Dodik stilom kojim radi proizvodi neizvjesnost i rizik. Vukota Govedarica i ja zajedno sa ljudima ćemo da pobijedimo”, rekao je Ivanić gostujući u Dnevniku TV1.

Ivanić kaže da svoju retoriku neću mijenjati i sa Dodikom se neću takmičiti u teškim i neprimjerenim izjavama.

“Na prošlim izborima dobio sam više glasova i od Dodika, a nisma imao ništa od spektakularnih poteza. Čuvaću dignitet mog političkog protivnika, ne da vrijeđam i da se takmičim u bljuvotinama. Iznosiću stavove za koje se zalažem a to je jednostavna politika. Republika Srpska sa mnom je sigurna, pokazao sam da znam da branim interese Srpske i da ne pravim konflikt”, kaže Ivanić.

On je mišljenja da će Govedarica protiv Cvijanovićeve ide bez pritiska.

“Govedarica predstavlja običnog čovjeka. Predstavlja one koji nemaju bogate roditelje i znam da će se Govedarica zalagati da se običnom čovjeku pruži mogućnost da uspije. S druge strane je arogantna osoba koja je kopija svoga šefa i koja pokušava da koristi tešku retoriku koja joj ne leži. Mislim da su šanse Vukote Govedarice velike i da će pobjediti na ovim izborima”, kaže Ivanić.

Naglašava da je društvo u Srpskoj podijeljeno. 

"Cilj je da svi koji su nezadovoljni izađu na izbore i glasaju, navodi Ivanić.

Što se tiče BiH, Ivanić je rekao da bez spremnosti na kompromis neće biti napretka ni prije ali ni poslije izbora.

(BN TV)