fbpx

Ivan Pernar pomogao Restartu Srpska da spriječe deložaciju

2Pernar delozacija BL

Ativisti organizacije Restart i zastupnik Živog zida u hrvatskom Saboru Ivan Pernar odgodili su u ponedeljak deložaciju Borke Petković i njenog sina iz stana u Jevrejskoj ulici u Banjaluci.

Autor: Impuls

Petrovićeva je civilna žrtva rata i, kako tvrdi, članica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, koje joj u ovom slučaju nije pružilo podršku. U ratnom logoru u Goraždu provela je više od tri godine, a već četvrti put joj pokušavaju oteti stan.

Stan je naslijedila od roditelja, ali ga nije stigla prevesti na svoje ime.

Borka Petrović je uvjerena da je neko bacio oko na stan.

„Cilj je da se deložacija izvede prije Nove godine, zbog donošenja novog zakona, kako bismo se moj sin i ja našli na ulici. Ovo je vojna zgrada i vojni stan, deložaciju izvodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju“, ogorčena je Petkovićeva.

3pernar delozacija

Ivan Pernar kaže da je u Banjaluku došao iz solidarnosti.

„Žena i njen sin su se našli u nezavidnoj situaciji i prijeti im deložacija. Ona je žrtva i ratnog i poratnog kriminala“, zaključio je Pernar.

Iz organizavije Restart zahvalili su se Pernaru i istakli da će nastaviti angažman u slučajevima gdje je sistem zakazao.

„Ovo je bio jedan nepravedan čin ministarstva. Restart će i dalje da podržava borbu protiv nepravde i uvijek ćemo biti tu“, rekao je predsjednik te organizacije Stefan Blagić.

Iz Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske demantovali su da je Borka Petrović njihova članica, kao i da je za vrijeme rata bila u logoru.

(Foto: Istinito)