fbpx

Igor Radojičić spriječio "humanitarnu katastrofu"?

3eko

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je Gradska uprava izgradnjom “Eko toplane” uspjela da riješi problem grijanja u gradu i da je sve odluke u vezi sa tim donijela poštujući procedure.

Komentarišući zaključke sa okruglog stola Saveza za promjene o “Eko toplani” i grijanju u Banjaluci, Radojičić je rekao da je van pameti pozivati građane da ne plaćaju komunalne usluge, što je, kako kaže, pokušaj opstrukcije procesa.

“Građani znaju da ako ne plate račun za telefon da će im biti isključen, a ista stvar je i sa strujom, vodom i grijanjem”, rekao je Radojičić.

On je naglasio da bi Banjaluka ostala bez grijanja da nije izgrađena nova “Eko toplana” i da bi u tom slučaju nastala humanitarna katastrofa.

“Bez grijanja bi ostalo 20.000 korisnika i ovo je bio hrabar i neminovan potez”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Govoreći o okruglom stolu Saveza za promjene o grijanju u Banjaluci, Radojičić je rekao da opozicija ima vrlo čudnovate diskusije, te da traži temu za izbore.

On kaže da je dobro što je pokrenuta inicijativa pred Ustavnim sudom u vezi sa setom odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka, jer taj sud i postoji da ocjenjuje ustavnost.

“Upravo smo vodeći se praksom Ustavnog suda i radili odluke o grijanju u Banjaluci. Drago da se taj postupak uradi i završi kako bi se `začepila usta` svima koji pričaju razne gluposti u vezi sa tim”, rekao je Radojičić.

Predstavnici gradskih odbora stranaka Saveza za promjene u Banjaluci podržali su tužbe protiv seta odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka koje su podnesene Okružnom sudu, kao i inicijativu u vezi sa ovim odlukama podnesenu Ustavnom sudu Republike Srpske, te naveli da ne postoji pravni osnov za plaćanje računa “Eko-toplani”.

Izvor: Mondo