fbpx

Hrvatski svećenik: Ne primajte migrante, ne dajte im ni vodu ni hranu

izbjeglice hrvatska epa 1

Josip Tomić je na Facebooku župe upozorio na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo 'islamsko krivovjerje'.

Hrvatski svećenik Josip Tomić, upravitelj župa iz Kupske doline i bivši tajnik riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, pozvao je vjernike da migrante ne primaju u kuću, ne daju im hranu ni vodu, a ni prenoćište.

Na Facebook stranici Župe Kupske doline - Turke, Kuželj i Brod na Kupi, koju vodi i na kojoj promovira povijest i kulturu hrvatske i katoličke vjere, Tomić promovira i antimigrantsku politiku, prenosi Tanju portal Index.hr, koji je prenio da je prije dva dana svećenik objavio status u kojem upozorava na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo "islamsko krivovjerje".

Pozvao je župljane da ne primaju migrante u svoje kuće, ne daju im hranu, vodu ni prenoćište.

"Predragi u Kristu vjernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obavijestili su nas neki vjernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posjede i obiteljske kuće, a provaljivale u napuštene kuće", napisao je on.

Tomić: Opasnost za Hrvatsku i Evropu

Navodi da, iako Crkva od svakoga po propisima traži da primi putnika namjernika, da to doista znači putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja, iz kojeg se svojoj kući vraća.

"U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja europskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni prihvatiti našu tradiciju, običaje i kulturu", naveo je Tomić.

Pozvao je vjernike i da odmah, kako je naveo, prijave policiji sve one koji im nisu poznati ili "nepoznati prolaze našim državnim teritorijem jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo hrvatskom narodu već i Europi".

"Hrvatska je 500 godina bila predziđe kršćanstva i braniteljica Europe od islamskog krivoverja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Europu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka oni [zapadne vlasti] koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su potakli i potiču ilegalnu imigraciju riješe probleme, a ne da ih mi rješavamo", napisao je, između ostaloga, Tomić.

Izvor: Agencije