fbpx

Pandemija ubrzala digitalizaciju poslovanja za 10 godina

internet 310821

 Foto: Pixabay / nattanan23

Istraživanje softverske kompanije Endava u kom je učestvovalo 1.000 IT seniora pokazalo je da je pandemija razotkrila probleme sa njihovom tehnologijom i uticala na to da ubrzaju digitalnu transformaciju za čak 10 godina.

- Ovaj trend će se nastaviti, a organizacije će u narednom periodu ulagati više novca u razvoj vještina koje su im potrebne za poboljšanje njihovih digitalnih kompetencija - navodi se u saopštenju ove kompanije, prenosi sajt Danas.

Većina IT stručnjaka je navelo da su morali da uvedu veoma brze promjene. Čak 84% organizacija je izjavilo da su, zbog brzih tehnoloških zaokreta koje su načinili, procesi njihovog digitalnog usvajanja ubrzani za čak 10 godina.

- Pandemija COVID-19 pokazala je globalnim organizacijama da postoji stvarna potreba da budu fleksibilni i brzi prilikom kreiranja i primjene digitalnih strategija. Operativna okruženja su se promijenila skoro preko noći i kompanije su morale brzo da se prilagode i implementiraju novu tehnologiju za rešavanje nastalih problema. Ovaj pristup je potvrđen i tokom pandemije. Važno je da preduzeća idu u korak sa evolucijom tehnologije kako bi mogli, ne samo da prate sopstvene strategije usvajanja digitalnih tehnologija, već i da reaguju na nepredviđene probleme - rekao je Džon Kotrel, CEO kompanije Endava.

Od anketiranih kompanija, 92% njih je navelo da su povećali budžet za digitalizaciju, dok je 95% njih najavilo da će ulagati više u razvoj digitalne sposobnosti.

eKapija