fbpx

Obustavljeno trgovanje dionicama "Agrokorovih" firmi

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga /HANFA/ danas je privremeno obustavila trgovanje dionicama osam “Agrokorovih” firmi na Zagrebačkoj berzi, pa se do 15. maja neće trgovati dionicama “Leda”, “Belja”, “PIK-a Vinkovci”, “Tiska”, “Vupika”, “Zvijezde”, “Žitnjaka” i “Jamnice”.

2agrokor 1

Hanfa je naložila Zagrebačkoj berzi obustavu trgovanja i podsjeća da su “Agrokorove” firme krajem prošle sedmice objavile da su zaprimile zahtjev vanrednog povjerenika Agrokora o sazivanju vanrednih glavnih skupština na kojima se predlaže donošenje odluke o opozivu revizorskog društva i izboru novog, prenose hrvatski mediji.

U obrazloženju odluke navodi se da je 27. aprila “Agrokor” objavio da je Grupa u saradnji sa savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih grešaka u izvještajima Grupe.

“Nesporno je da postoji sumnja u pogledu prikazanog finansijskog položaja i uspješnosti poslovanja firmi, odnosno postoji mogućnost utvrđivanja određenih odstupanja između prikazanog i stvarnog stanja finansijskog položaja i uspješnosti poslovanja firmi”, navodi Hanfa.

Dionicama osam firmi iz sastava “Agrokora” ne trguje se od 27. aprila, kada je trgovinu obustavila Zagrebačka berza, a nakon što su te firme saopštile da do kraja aprila neće objaviti revidirani finansijski izvještaj za 2016. godinu, odnosno da trebaju sazvati skupštine na kojima bi donijele odluke o opozivu revizorskog društva i imenovanju revizora za 2016. godinu.

Agencije