fbpx

Blažević: Imamo velike planove za BiH, čeka nas jako lijepa 2018.

8flixbus

Imamo velike planove za Bosnu i Hercegovinu. Širimo našu mrežu, povećavamo broj partnera, a takođe želimo i što više stranaca dovesti u BiH. 

Ovo je za Indikator.ba Plus kazao Boris Blažević, izvršni direktor FlixBusa za CEE regiju, prilikom prošlosedmičnog predstavljanja poslovnog modela ovog evropskog lidera u prijevozu putnika, koji je u BiH počeo poslovanje prije pet mjeseci. Blažević je kazao kako FlixBus mrežu linija, koja je sada uglavnom koncentrirana u središnjem dijelu BiH, duž rijeke Bosne, planira proširiti i u ostale dijelove zemlje, ali i povećati broj partnera, te je s tim u vezi, nakon BISS Toursa i Centrotransa, ovih dana ozvaničena saradnja i sa tuzlanskim Transturistom, sa kojim je potpisan ugovor o saradnji. 

Kakvi su planovi FlixBusa u Bosni i Hercegovini. Hoćete li mrežu linija koju sada imate širiti? 
- Mi imamo velike planove za Bosnu i Hercegovinu. BiH je dio naše cjelokupne mreže. Dakle, kada promatrate našu mrežu, onda BiH nije ostrvo samo za sebe niti je to Hrvatska, niti Italija, Njemačka ili neka druga zemlja. Mislim da nas čeka jako lijepa 2018. godina u Bosni i Hercegovini. Imamo tu jako puno gradova koje trebamo spojiti - Banjaluku, Bihać, Cazin, cijelu Hercegovinu... Širenjem naše mreže želimo što više stranaca dovesti u BiH. To nam je cilj, obogatiti našu mrežu novim ljudima, pogotovo onima koji se nikad nisu vozili našim autobusima i koji će htjeti to oprobati. Ne bismo održali pres-konferenciju u Sarajevu da ne vidimo potencijal u BiH i da naši partneri ne vide potencijal sa nama. Jer jedan jedan dio potpore dolazi direktno od naših partnera koji žele da više radimo ovdje, a to su lokalni prijevoznici u BiH, i stoga u ovoj zemlji želimo što prije napraviti što više... 

Indikator