fbpx

Donesena odluka o raspisivanju konkursa za direktora SIPA

Donesena odluka o raspisivanju konkursa za direktora SIPA

Foto: Fena

Nezavisni odbor donio je odluku o raspisivanju javnog konkursa za sprovođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Utvrđen je i tekst konkursa, koji će biti objavljen u narednom periodu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa rukovodstvom Granične policije BiH s ciljem sagledavanja njihovog rada.

O aktivnostima koje se sprovode u Graničnoj policiji BiH članove Nezavisnog odbora informisali su direktor Granične policije Mirko Kuprešaković i zamjenik direktora Ensad Korman, prenosi Srna.

Članovi Nezavisnog odbora primili su u posjetu nerezidentnog ambasadora Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Adrijana Farela, sa kojim su razgovarali o posjeti Irskoj, koju su članovi Nezavisnog odbora preduzeli u okviru TAIEKS programa Evropske komisije.

U saopštenju se navodi da je posjeta članova Nezavisnog odbora Irskoj preduzeta s ciljem sagledavanja najboljih evropskih praksi u radu nezavisnih i srodnih tijela koja se bave sprovođenjem procedure za izbor čelnika policijskih agencija.

Tokom susreta sa Farelom izražena je obostrana zahvalnost za dobru organizaciju i realizaciju ove posjete, dodaje se u saopštenju.

Nezavisni odbor razmotrio je informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, te donio zaključak koji će biti upućen Ministarstvu, a odnosi se na aktivnosti koje je Nezavisni odbor preduzeo na realizaciji preporuka iz Petog kruga evaluacije GREKO-a (Grupa država protiv korupcije) za BiH.

Nezavisne