fbpx

Dodik: Sarađivaću i sa SDA

4sda dodo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras je rekao da kada SNSD dođe u poziciju važno je da popuni mjesta u zajedničkim institucijama BiH koja pripadaju Srbima. Kaže da ga ne interesuje ko je još u vlasti - SDA Bakira Izetbegovića ili SDP ili neko koga bošnjački i hrvatski narod izabere.

"Kada dođemo u poziciju, a vjerujem da ćemo imati veliku pobjedu na opštim izborima, nama je važno da popunimo kvote koje pripadaju Srbima i srpskom narodu i RS", kazao je večeras Dodik ,gostujući u Dnevniku TV1.

Ko će pobijediti i ko će biti vlast u FBiH, to će nas opredijeliti , kaže on, i za neko eventuelno, nije to nikakvo koaliranje, ali se, kako naglašava, mora ući u zajedničku vlast.

"Ako federalna javnost, narod u FBiH, Bošnjaci i Hrvati izaberu partije koje mogu uime njih da upravljaju društvom, oni su za mene legitimni i legalni. Nemam namjeru da govorim o tome je li neko pogriješio u tome. Ne", kazao je Dodik, dodajući da ih ne zanima ko je sa druge strane. 

"Može biti SDA, može biti SDP. Onaj ko je dobio većinsku podršku naroda sa tog prostora, on je za nas legitiman,ako SDA dobije vlast i bude vlast, bude vladajuća partija u Federaciji, ja nemam razloga da kažem da sam gadljiv, da mi nešto smeta".kazao je Dodik.

Kazao je da se neće vratiti u Socijalističku internacionalu, jer to, kako navodi, i ne postoji. 

Otkriva i da se ponekad čuje i sa bošnjačkim članom u Predsjedništvu BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

(BN)