fbpx

Dodik priznao da je pres-konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila greška

81fef6b36417a6d11dbb24c712eab301 XL

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priznao je da je prva konferencija predstavnika MUP-a Republike Srpske na kojoj su saopšteni detalji iz istrage o smrti Davida Dragičevića, bila greška i dodao da to ipak nije razlog da se "ruše institucije Republike Srpske".

- Smatram da je Tužilaštvo trebalo više informacija iznositi u javnost, jer je to možda razlog što je među ljudima stvorena sumnja u slučaju Dragičević, rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je najavio da neće prisustvovati sutrašnjoj vanrednoj sjednici Narodne skupštine, jer ga, kako kaže, opozicija nije pozvala "poučena prethodnim iskustvom", aludirajući na maratonsku posebnu sjednicu NSRS na kojoj je razmatran predlog odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužlaštva BiH.

Sjednici će, kako je Dodik najavio, prisustvovati premijer Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Na prvoj konferenciji za novinare MUP-a RS, održanoj dva dana nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, 26. marta, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić je rekao da "dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju Davida Dragičevića radi o zadesu".

Ilić je tada tvrdio da je David Dragičević pao u nabujalu rijeku i da ga je voda odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno.Takođe je naveo da je David opljačkao kuću u ulici Velibora Janjetovića Janje i da su kod njega pronađene ukradene stvari iz kuće.

Sudija Suda BiH Branko Perić kritikovao je svojoj kolumni miješanje predsjednika RS Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača u ovu istragu, navodeći da ni policija ni tužilaštvo nisu dobro uradili svoj dio posla u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

(Istinito)