fbpx

Dobila nagradu Uneska: Neda najbolja na svijetu

rsNeda Foto Vid Blagojevic 620x0 678x381

Neda (prva zdesna) sa profesorkom i drugaricama

Učenica iz Modriče dobitnica prestižne nagrade Uneska. Nagrada ima planetarni karakter, jer je Neda bila prva u konkurenciji 15.441 učenika iz 155 zemalja svijeta. Napisala sastav na engleskom jeziku na temu “Učenje kroz prirodu”

Učenica osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Modriče Neda Simić dobitnica je prestižne nagrade Uneska. Ona je u saradnji sa svojom mentorkom, profesorkom Ivanom Božičković napisala sastav na engleskom jeziku na temu “Učenje kroz prirodu” i prijavila se na konkurs GOI, japanske fondacije koja deluje pri Unesku.

– Predložila sam Nedi da napiše rad na traženu temu, na osnovu poznavanja njenog znanja engleskog jezika i izvrsnu sposobnost pismenog izražavanja na engleskom jeziku. Znala sam da je ona prava učenica za to. Ona je odmah pristala. Neda je inače odgovorna po prirodi, brzo je završila sastav i poslali smo ga na njihov mejl – rekla nam je Božičkovićeva.

Nagrada ima planetarni karakter, jer je Neda bila prva u konkurenciji 15.441 učenika iz 155 zemalja sveta.

– Ne mogu reći da je bilo lako, ali kako sam već pisala slične sastave, a i volim engleski jezik, nije bilo ni toliko teško. Napisala sam sastav, a nastavnica Ivana ga je pregledala i poslala. Nisam imala neka velika očekivanja na ovom takmičenju. Bilo mi je važno da usavršavam engleski jezik kroz pisanje sastava. Kad me je nastavnica pozvala i rekla da sam prva, nisam vjerovala. Mislila sam da se nastavnica šali, ali kad je rekla da je to istina, suze su mi krenule od sreće – kaže Neda.

Tako će Neda u pratnji profesorke Ivane predstavljati Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Modriču i svoju školu od 23. do 28. novembra 2017. u Tokiju.

TOKIO

Neda će 25. novembra na godišnjoj konferenciji Uneska od ministra obrazovanja Japana preuzeti prvu nagradu. Tada će izložiti svoj rad visokim svjetskim zvaničnicima i, kako kaže, pričaće o Modriči i Republici Srpskoj, a posebno o svojoj školi “Sveti Sava”.

Izvor: Novosti