fbpx

Davor: - Svaki dan mi je sve teže!

2sam

- Odavde ne idemo dok ubice mog djeteta ne budu privedene i kažnjene. To sam obećao mom Davidu, poručio je Davor Dragičević na okupljanju građana „Pravda za Davida“ koje je 226. put održano na Trgu Krajine u Banjaluci.

Dok svakodnevno tražimo pravdu od ove države, ubice i zločinci mirno šetaju, rade i žive život kao da se ništa nije desilo. Svaki dan mi je sve teži, rekao je večeras otac ubijenog Davida, Davor Dragičević. 

Podsjeća da su mu rekli da je bilo propusta i dodaje da "niko ovdje nije lud".

„Nikada nećete tu konstrukciju koju ste zamislili u vašim glavama, koju ste platili milionima, prezentovati, ni meni ni grupi „Pravda za Davida“ ni ljudima oko men. Sve ih hoću. I jednu. Ima i ženskog roda tu. Strašno, ali tako je. Inspektorica. Sistem uvezan. Sistem te laže, krade, sistem te ubija.“, rekao je Dragičević.

"Ovo nije Njujork, London i Pariz, ni Rusija ni Amerika. Ovdje se sve zna i sve će morati biti izneseno javno i sa svim snimcima od 18-24 marta, kada ste tijelo u crnom karavanu položili u Crkvenu, rekao je Davidov otac.

„U telefon njegov, tj moj koji sam mu dao tu noć, natrpali ste sve i svašta. I kontakte i slike, da montirate zločin u ulici Velibora Janjetovića Janje. Ne. Dva snimka koja sam rekao advokatima, a treći ću iznijeti u Tužilaštvo, gdje se vidi David Dragičević, živ.“, rekao je Davor Dragičević.

Obratio se i ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, potsjetivši ga da je rekao da nije bilo tragova nasilja na tijelu pokojnog Davida Dragičevića.
 
„A šta je ono na slikama? Profesionalno, supovsko, policijsko ubijanje bubrega, kostiju i ostalih organa. Da li znate kako se vadi ljekarsko kad Vas prebije MUP? Prvi dan vam ne vrijedi, a to vam je relevantno. Modrice izlaze tek četvrti, peti dan.“, rekao je Dragičević.

Iz grupe „Pravda za Davida“ saopštili su da je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko podnio izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija za BiH, u kome je naveo da je vladavina prava u BiH ugrožena, a kao dokaz u razočaranost građana u vladavinu prava naveo je svakodnevna okupljanja građana u Banjaluci koji traže rješenje ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Okupljenim građanima koji su na Trg Krajine došli 226. dan za redom, za kraj su pročitani stihovi pjesme „Djeca svjetlosti“ koju je napisao pokojni David Dragičević.

(BN TV)