fbpx

Davidov otac poručio: Tražim istinu i imena počinilaca ili ću se ubiti na Trgu Krajine!

2pravda

Banjalučani su se i sinoć, po četvrti put, okupili na Trgu Krajine gdje su zajedno sa porodicom Davida Dragičevića zapalili svijeće i zatražili pravdu i istinuo njegovoj misterioznoj smrti.

Roditelji Davida Dragičevića su poručili da njihov sin neće biti sahranjen sve dok se ne utvrdi prava istina.

- Nema optuživanja. Samo istina i počinioci. Dokažite mi da je moj sin provalnik i samoubica. Javno izjavljujem pred svima vama da ću se ubiti na Trgu Krajine. Ali, crno na bijelo. Ovdje ću se ubiti i sprati ljagu i sa svog i sa imena mog djeteta, poručio je okupljenima Davidov otac Davor Dragičević.

Obavijestio je javnost da je otvorio račune u banci i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi mu pomogli da prikupi dovoljno sredstava da angažuje advokate koji će mu pomoći u pravnoj borbi za istinu.

- Svakog dana ćete imati izvode iz banke. Slučaj će za mene biti rasvijetljen tek kada vidim nalaze sa svim činjenicama, rekao je otac stradalog mladića.

On je najavio da će svakog dana u 18 časova dolaziti na Trg Krajine kako bi zajedno sa svojim sugrađanima zapalio svijeću za Davida.

Broj računa za uplate u KM je 5620 9981 4558 1023 (Davor Dragičević), a za devizne uplate IBAN BA395620998145581314, SWIFT BIC RAZBBA22.

Okupljenima se obradio i Stefan Radulović, Davidov prijatelj, koji je podsjetio da mnoga ubistva u Banjaluci još uvijek nisu riješena i pozvao sve da pomognu u prikupljanju sredstava za nastavak borbe za istinu.

- Ne smijemo prihvatiti laži o tome da je David bio lopov i da se ubio. David je ubijen, svima nam je to jasno! (..) Zar treba da ćutimo, dok se ubice šetkaju na slobodi? Ovi ljudi i ovaj grad zaslužuju pravdu i istinu, zajedno ćemo ih dobiti. Ako je potrebno, organizovaćemo se da dovedemo ljude kako bismo ponovo uradili obdukciju. Prikupićemo sredstva kako bismo to finansirali. Podržite našu borbu i ne zaboravite da je to juče bio David, danas to mogu biti ja, a sutra neko od vas, naglasio je Radulović.

2pravda 1

Svijeće za Davida u Čelincu

Zahtjev Davidovih roditelja i brojnih građana Banjaluke da se utvrdi stvarna istina nailazi na sve veću podršku građana i u okolnim opština. Svijeće za Davida pale se svake večeri u prijedoru, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Čelincu...

David Dragičević, 21-godišnji student elektrotehnike, nestao je u Banjaluci u noći između 17/18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno na išću Crkvene u Vrbas 24. marta. Do sada su rađene dvije obdukcije koje su pokazale da je uzrok smrti utapanje, ali su konstatovane i povrede na njegovom tijelu, za koje još uvijek nije utvrđeno pod kojim okolnostima su nastale.

Policija je u svom prvom izvještaju za javnost ustvrdila da je David učestvovao u provalnoj krađi, navodeći vrlo šture dokaze zato. Bez ikakve ograde da su predmeti koji su pronađeni uz tijelo mogli da budu i podmetnuti, ali i bez preciznih informacija o vremenu i okolnostima pod kojima je nastupila smrt. Sve ovo je u medijima bliskim vlasti iskorišćeno za bezočnu diskreditaciju tragično stradalog mladića čiju smrt su proglasili zadesnom iako za to ne postoje validni dokazi.

Zbog svega navedenog, roditelji, familija i prijatelji Davida Dragičevića organizovali su se preko društvenih mreža i kroz seriju mirnih okupljanja na Trgu Krajine u centru Banjaluke nastoje da javnost upoznaju sa brojnim manipulacijama i neistinama u slučaju njegiove smrti za koju tvrde d aje bila nasilna.

(Istinito)