fbpx

Bujice u Grčkoj nose sve pred sobom, najmanje 14 mrtvih

2grcka poplave

ATINA – Najmanje 14 osoba poginulo je u bujičnim poplavama u blizini Atine, javljaju svjetski mediji.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći.

AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve u mutne brzake pune blata i šuta, kao i da su poplavljeni domovi i poslovne prostorije.

Navodi i da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svom domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno tijelo nastradalog muškarca.

Američka agencija navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode poslije velikog nevremena.

Dodaje i da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim dijelovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspjeli da spase putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenijela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

“Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima”, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

U međuvremenu, društvene mreže preplavljene su video snimcima koji prikazuju koliko su velike razmjere poplava. Voda pred sobom nosi apsolutno sve što joj se nađe na putu.

(Tanjug)