fbpx

Banjaluka: Dronjak "preimenovao" Gradsku upravu

1bulevar

Član Predsjedništva PDP-a Nikola Dronjak ocijenio je zabrinjavajućom situaciju u Skupštini Banjaluke gdje je, kako tvrdi, od 31 odbornika njih 11 promijenilo političku opciju, upozorivši da je riječ o "političkoj trgovini i korupciji".

"PDP pita koja je cijena toga i koliko to građani da plaćaju", rekao je Dronjak na konferenciji za novinare koju je organizovao ispred zgrade Gradske uprave Banjaluka na čijim je ulaznim vratima simbolično okačio tablu sa natpisom "Bulevar preletača". 

Dronjak kaže da je svaku mjeru prevršila situacija sa bivšim odbornikom DNS-a Stojanim Vukajlovićem koji je prešao u Klub odbornika "Sloboda", a spekuliše se da treba da pređe u Ujedinjenu Srpsku ili SNSD. 

"Vukajlović preko tog političkog dila želi da zaposli užeg člana porodice u jednu od javnih ustanova u Palati Republike ili Vladi Republike Srpske",navodi Dronjak. 

On je rekao da želi da pita gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića "kolika je cijena" prelaska Vukajlovića u ove stranke i "na kojem konkursu će se uži član porodice Vukajlović prijaviti zajedno sa više od 100 najboljih studenata Republike Srpske". 

Dronjak tvrdi da predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić ima platu oko 5.500 KM, koja je veća od plate predsjednika i premijera Republike Srpske. 

"Posebno zabrinjava činjenica da opcija koju je Talić formirao pokušava da na čelo gradskog menadžmenta dovede Radomira Predojevića koji je ranije bio osumnjičen za niz malverzacija sa zemljištem i nekretninama. PDP smatra da je to u potpunoj suprotnosti sa politikom koju sprovodi Radojičić", istakao je Dronjak. 

Dronjak je pozvao gradonačelnika Banjaluke "da stane ukraj ovoj pojavi". 

1bulevar 1

Komentarišići nedavni protest studenata u Banjaluci, nakon kojeg je ostavku podnio rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga, Dronjak je rekao da podržava proteste studenata i jedan broj zahtjeva koji su bili opravdani. 

"U svemu ima politike, ali je bitno da u narednih mjesec dana vidimo da li će studenti istrajavati na svojim zahtjevima sada kada je izabran novi rektor i, ako ti zahtjevi ne budu ispunjeni, da li će tražiti ostavku novog rektora", naveo je Dronjak. 

 (Agencije)