fbpx

Anketni odbor danas zasjeda

765 430 5b69b8823dcde32ecede14817d7586f5

Deveta sjednica Anketnog odbora formiranog odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića biće održana danas u u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

Članovi Anketnog odbora će razmatrati izvještaj o obavljenim saslušanjima policiskih i tužilačkih zvaničnika koji su uključeni u istražne radnje u vezi smrti Davida Dragičevića.

Anketni odbor treba da okonča izvještaj o “slučaju David” i predložiti zaključke i mjere Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na posljednjoj sjednici Anketnog odbora usvojen je zaključak da se svi zapisnici sa sjednica Anketnog odbora i stenogrami sa javnih sjednica budu dostupni za javnost i objave na sajtu Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović (PDP), a njegov zamjenik je Drago Kalabić (SNSD), do su članovi Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS) i Goran Đorđić (SNS). Ispred grupe „Pravda za Davida“ sjednicama Anketnog odbora prisustvuju Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

David Dragičević je nestao u noći 17/18. mart, a njegovo tijelo je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel 24. marta.

Istraga o ovom slučaju još uvijek vodi Okružno tužilaštvo, a od početka je prate razne nelogičnosti i kontraverze.

Sjednica Anketnog odbora počeće tačno u podne.

(BN)