fbpx

Студентски протести: Доста је било немара, неодговорности и бахатости надлежних институција!

1studenjak

Доста је било немара, неодговорности и бахатости надлежних институција! Како је могуће да нико није покрио кров након олује? Како је могуће да су допустили да домови прокисну од петог до првог спрата? Како је могуће да су допустили пропаст нашег јединог мјеста за живот? Како је могуће да су на тако безосјећајан и нехуман начин угрозили нашу будућност? Наши позиви у помоћ нису били приритет нкоме оне ноћи кад смо једни другима били једина подршка и утјеха.

Аутор: Impuls

Испред другог павиљона СЦ „Никола Тесла“ у Бањалуци, у недјељу 24.12. у 14 часова, студенти организују протесте под називом "Студентски протести и протести против поскупљења горива!"

Ово су нјихови захтјеви:

- Потпуна санација сва четири павиљона до 1.2.
- Транспарентно додјељивање стипендија
- Смјена управе и директора СЦ
- Заустављање поскупљења горива

Одлучили су да на овај начин, анонимно, због страха од одмазде, организују студентске протесте узроковане ситуацијом која их је снашла протекле седмице. Ситуација је, као што сви знамо, највише подсјећала на ратно стање.

"Ми више немамо шта да чекамо, јер се у први и други павиљон нећемо вратити до идуће године, а надлежни желе да нас смјесте у упитне алтернативне смјештаје. Вријеме је да им јасно и гласно кажемо ДОСТА ЈЕ!"

Због недостатка новца, нећемо моћи да завршимо текућу школску годину. Ми немамо средстава да плаћамо закуп станова, немамо новца да се хранимо по казаматима већ смо зависни о студентској храни из мензе.

Оно што је такође битно нагласити, је то да након повећања цијена горива, наши родитељи неће моћи да нам приуште наставак студирања. Кажу, то ће бити значајан удар на њих и њихове безначајно мале плате од којих су нас једва финансирали до сада.

Због тога вас овом приликом позивамо на солидарност, слогу и борбу за наша права!