fbpx

Objavljena izgubljena pjesma “Spotligh” Johnnyja Casha

Objavljena izgubljena pjesma  “Spotligh” Johnnyja Casha

JohnnyCash – Songwriter, cover

Pjesma će se pojaviti na Cashovoj nadolazećoj ploči pod nazivom ‘Songwriter’ koja bi trebala biti objavljena 28. juna.

Više od 30 godina otkako je snimljena, pjesma Johnnyja Casha, “Spotlight”, konačno je objavljena.

U pitanja je tipična Cashova pjesma, s nepogrešivom isporukom koja zaokuplja slušatelja gotovo tri minute. Iako je “Spotlight” prvi put snimljen 1993., nova verzija koja je objavljena je poboljšana u odnosu na originalni demo, s Danom Auerbachom, pjevačem The Black Keysa, koji je snimio dodatnu gitaru, piše RDD.

Za Auerbacha je prilika da nastupi na snimanju Casha ostvarenje životne ambicije. Kako je legendarni kantautor nažalost preminuo 2003. godine, naravno, vjerovao je da se ta prilika neće ukazati.

Auerbach je u izjavi opisao kao “uzbuđenje života svirati gitaru na pjesmi Johnnyja Casha.” Frontmen The Black Keysa je nastavio: “Čuvši njegov glas kroz zvučnike u mom studiju, naježilo sam se. “Ne mogu dovoljno zahvaliti Johnu Carteru i Fergieju što su me uključili.”

Pjesma će se pojaviti na Cashovoj nadolazećoj ploči pod nazivom “Songwriter” koja bi trebala biti objavljena 28.juna za Mercury Nashville/UMe. Sin Johnnyja i June Carter Cash, John Carter Cash, otkrio je set snimaka prošle godine prije nego što je počeo raditi s koproducentom Davidom ‘Fergiejem’ Fergusonom kako bi oživio pjesme.

John je pohvalio Auerbachov doprinos, za koji vjeruje da je donio novu dimenziju ‘Spotlightu’, napomenuvši: “Bilo je sjajno imati Dana kao dio ‘Spotlighta’ i dodati njegove tonove gitare i zvukove ovoj nevjerojatnoj pjesmi. Mislim da je to pjesmu doista otvorilo u drugom smjeru. Dobro je čuti dva fantastična gitarista, Dana i Martyja, kako zajedno rade na oživljavanju ove pjesme.”

Osim Auerbacha, ostali suradnici na albumu uključuju Martyja Stuarta, pokojnog basista Davea Roea, zajedno s bubnjarom Peteom Abbottom. Nadalje, country ikona Waylon Jennings, koji je preminuo 2002., isprva je pjevao pjesme ‘I Love You Tonite’ i ‘Like A Soldier’ ​​​​tijekom snimanja 1993. godine.

Za Johna, prilika da oživi “Songwriter” omogućila mu je da se zbliži sa svojim pokojnim ocem, što je bio razlog zašto je odlučio pokrenuti projekt umjesto da na pothvat gleda kao na potencijalnu kravu muzaru. Prethodno je objasnio nakon najave projekta: “Ne radi se o prodaji Johnnyja Casha, on bi to sam radio. Zahvalan sam što je ova ploča ovdje, čak i ako je samo za mene, jer me podsjeća na to tko je bio moj otac, i vjerujem da će ljudi koji su ga poznavali na određenoj razini kao ja, biti jednako dirnuti.”