fbpx

Sumnjivi portali u službi Javnog servisa RS

sumnjivo

Portal Infosrpska.ba je jedan od onih koji nemaju impresum. Ne zna se ni ko su autori tekstova. Kada kliknete u donjem desnom uglu na "O NAMA", dobijete ništa. Ali to ne smeta Javnom servisu Republike Srpske da sa ovog portala prenosi tekstove, posebno one kojima se grupe i pojedinci označavaju kao Soroševci, strani obavještajci, rušitelji Republike Srpske...

priredila: Mirjana Tešanović

onama

Kako saznajemo, ovaj portal registrovan je 10 jula.

vrijeme

Domen je kupljen preko ove e-mail adrese.

domen

Danas je na meti bio Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića o čijoj smrti je tužilaštvo izdalo  Naredbu o sprovođenju istrage.

Naredba se odnosi na istragu protiv više nepoznatih osoba zbog sumnje da su napali Davida Dragičevića u Ulici Velibora Janjetovića u Banjaluci, te da je on prilikom bježanja od njih pao u rijeku ili da su ga gurnuli sa obale u pomenutu rijeku.

naredba

Porodica Dragičević od pronalaska tijela njihovog sina tvrdi da je isti ubijen.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55) zvanog Miki i Zorana Bošnjaka (44), optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

To ne smeta RTRS-u da prenese tekst portal Infosrpska u kome između ostalog piše:

davor

Ovo nije prvi put da RTRS prenosi tekstove portal Infosrpska, a slične tekstove ovog portal prenosi i SRNA.

lupa

srna

RTRS je javni servis koji plaćaju svi građani i nedopustivo je da plasira dezinformacije sa sumnjivih portala. Krajnje je vrijeme da se ta praksa počne i kažnjavati.

Autor: impulsportal.net