fbpx

Ko blokira istinu?!

Monkeysnocna22V

Sinoć je blokiran FB nalog Dragana Bursaća, novinara godine u Bosni i Hercegovini i dobitnika European Press Prize. "Danas su mi Dodikovi naciji blokirali FB na mjesec dana. Razlog?", piše Bursać: "Podržao sam kolegu Dinu Jahića kome je taj isti režim stavio metu na čelo, lažno ga optuživši za nešto sa čim čovjek nema veze."

Autor: impulsportal.net

bursac

bursac 1

bursac 2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na pres konferenciji 21. avgusta optužio Jahića da rukovodi centrom koji ruši političke strukture u regionu novcem međunarodnih organizacija. Dodik nije pružio nijedan dokaz za svoje tvrdnje.

CINS: Dodik ugrozio bezbednost novinara Dina Jahića 

Na stranici Impulsportala FB je blokirao vijest objavljenu sinoć nakon okupljanja građana i građanki Banjaluke koji podržavaju grupu "Pravda za Davida".

impuls davor 1

impuls davor

Blokirana je i jutros objavljena vijest o prihodima, pokretnoj i nepokretnoj imovini bh. političara iz baze podataka Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

impuls cin 1

impuls cin

Isti problem imao je i website Global CIR.

global 

Dodikovi naci botovi "rade posao", ali kako piše Dragan Bursać:

"To samo govori u kakvoj “demokratiji” živimo i sa kakvim mračnjacima imamo posla. Kako god, mi nastavljamo širiti istinu koliko god ona bila bolna i koliko god to smetalo bilo kome."

pripredila: Mirjana Tešanović