fbpx

“ZOVEM PREDSJEDNIKA I MINISTRA NA DUEL SA RODITELJIMA” Poruka majke Davida Dragičevića sa 121. okupljanja građana na Trgu Krajine

3pravda za davida 4

Ovaj predmet će se završiti kada mi vratite Davidove gaće. Kome do sada nije jasno ko su saučesnici, ubice, otmičari, ne interesuje me, poručio je Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida sa 121. okupljanja građana na Trgu Krajine.

– Došli smo ovdje da se pomolimo za pokoj duše Davida. Ja ne mogu i neću još, znam kad ću se pomoliti i otići sinu na grob. Ako lažem, dođite, uhapsite me, ispitajte na poligrafu. U istrazi niko ništa ne radi od institucija – rekao je Davor.

Nakon njega okupljenim građanima obratila se i Davidova majka Suzana.

– Nasli su svjedoka, žena koja je čula, a mi smo našli ženu koja je vidjela još isto veče kada je David nestao koja je i dala izjavu i stoji iza izjave. To im nije svjedok. Toliko što se tiče njihovog rada – rekla je Suzana, podsjećajući da je Davidovo tijelo pronađeno 24. marta.

Ona je pozvala i sve predstavnike MUP-a RS koji su 26. marta održali “sramnu pres konefernciju” da održe novu konferenciju sada i ponove sve sto su tvrdili taj dan.

– Održali su sramnu pres konferenciju gdje su rekli da nema elemenata krivičnog djela, objašnjavali na osnovu snimaka. Pogledajte snimak ispred metalske škole, to je moje dijete. Održite još jednu pres konferenciju i ponovite što ste tvrdili taj dan. Sad kad je ustanovljeno da je ubijen i podignuta optužnica, nema pres konferencije. Zovem i predsjednika i ministra na duel sa roditeljima – poručila je majka Davida Dragičevića, te dodala:

– Ovo je mali grad, sve se zna, zna se šta ko radi od tih šefova velikih.

Ona je rekla da se nada da ce je prozvani čuti da ih poziva sve da dođu, i da se vidi da li “boje dva roditelja i okupljenih ljudi na Trgu”. Njeno obraćanje pozdravljeno je gromoglasnim aplauzima nekoliko stotina okupljenih ljudi.

Otac Davor na to je zatražio i da predstavnici institucija dođu i njemu lično i grupi “Pravda za Davida”, potpišu da David nije ubijen, a da će on dokazati sve svoje tvrdnje.

Na Trgu je kao i svako veče od kako se građani okupljaju u znak podrške porodici i prijateljima stradalog mladića otpjevana Davidova pjesma “Klinac u getu”, a gradjani su pjevali uzdignutih pesnica.

(Srpskainfo)