fbpx

Zlatna mladež (Ujedinjene) Srpske

4zl mla

Predstavnici Ujedinjene Srpske prošle sedmice su na konferenciji za novinare pozvali mlade koji su iz Republike Srpske otišli u inostranstvo na školovanje da se nakon školovanja vrate i da svojim stečenim znanjem pomognu razvoju i stvaranju bolje i perspektivnije budućnosti.

Na konferenciji su se obratili i generalni sekretar Ujedinjenje Srpske Neven Stanić koji je rekao da je ova stranka formirala Savjet za za međunarodne odnose, čiji će zadatak biti uspostavljanje kontakta i saradnje sa svim ljudima koji su otišli van granica Srpske, kako bi im se predočile sve mogućnosti koje se nude na ovom prostoru. Ostalo je nedorečeno koje se to mogućnosti nude.

Naveo je i da će predsjednik Savjeta će biti Valentina Kecman, koja je diplomirala Međunarodne odnose i diplomatiju u Americi, magistrirala u Briselu, a trenutno je doktorant u Parizu, nakon čega se i ona obratila novinarima.

4zl mla 1

Na facebook profilu Kecmanove navedeno je da živi u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), gdje i radi kao generalni direktor u jednoj firmi.

Iako predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić često pominje Arape, uglavnom u negativnom kontekstu, te mu najviše smetaju arapski poslovni poduhvati, rado je prihvatio ideje Valentine Kecman koja očigledno ima iskustva sa poslovanjem u arapskom svijetu.

Neki su se našalili, pa kažu da je Kecmanova u Abu Dabi možda otišla zbog ljepše klime, kako SNSD-ova Sanja Vulić reče u jednoj od TV emisija, mada je u njenom primjeru u pitanju Dubai.

Generalni sekretar US Neven Stanić održao je i u januaru konferenciju za novinare na kojoj je pokrenuo inicijativu u oblasti bezbjednosti saobraćaja, a riječ je o  primjeni dži-pi-es urećaja prilikom policijskih uviđaja na mjestima saobraćajnih nezgoda.

4zl mla 3

Ništa tu ne bi bilo čudno da firma “Satwork” iz Banjaluke koja se bavi poslovima baziranim na GPS tehnologiji nije u vlasništvu Stanićevog oca.

Satwork je već sklapao poslove sa institucijama Srpske, tačnije sa MUP-om RS. Satwork je pobijedio na tenderu MUP-a za nabavku GPS uređaja za 300 vozila, kao i servera i softvera potrebnih za realizaciju ovog projekta.

Opet ostaje nedorečeno koje se to mogućnosti nude mladim u RS, i da li je potrebno odmah po povratku u Srpsku učlaniti se u neku od vladajućih partija kako bi se neke mogućnosti uvidjele?

I dok mladi Ujedinjene Srpske pokušavaju vratiti omladinu koja je otišla u inostranstvo, zapostavlja se veći problem, a to je nemoć Republike Srpske da zaustavi odlazak mladih koji su još ovdje, a koji svaki dan odlaze, u autobusima, automobilima, avionima... Stotine mladih svakodnevno, nažalost, odlaze po neku bolju budućnost.

(Impulsportal)