fbpx

Zlatna mladež Srpske

Djuradj Antonic i ministar

Mediji u Srpskoj 2. februara su objavili informaciju o pravoj drami koja se prethodno veče odigrala u jednom od elitnih hotela na Jahorini.

Autor: Impuls

Naime, kada je konobar odbio sipati piće trojici vidno alkoholisanih mladića došlo je do sukoba, a mladići su repetirali oružje i počeli prijetiti radnicima hotela i gostima. Kada je došla policija, mladići su se zabarikadirali u sobi hotela, te je drama trajala do jutarnjih časova. Cijeli slučaj se pokušao zataškati s obzirom na činjenicu da je jedan od mladića najbliži srodnik odbornika SNSD-a u banjalučkoj skupštini.

„Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, 02.02.2018. godine oko 09,00 časova na Jahorini, lišili su slobode lica Đ.A. (1994), M.Š. (1994) i S.L.(1994) svi iz Banja Luke. Naime, Policijskoj stanici Pale, 02.02.2018. godine oko 03,20 časova prijavljeno je da su tri lica, gosti hotela na Jahorini, prvo verbalno a potom uz prijetnju vatrenim oružjem zahtijevali od radnika usluživanje alkoholnim pićem.“, saopšteno je 2. februara iz Policijske uprave Istočno Sarajevo da bi uskoro bilo objavljeno još jedno saopštenje.

„Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, 02.02.2018. godine na Jahorini lišili su slobode lice G.Š. (1973) iz Istočne Ilidže. Naime, policijski službenici došli su do saznanja da je navedeno lice 02.02.2018. godine, oko 02,30 časova, u ugostiteljskom objektu na Jahorini, koji je suvlasništvo istog, licima Đ.A., M.Š. i S.L. prijetilo vatrenim oružjem-pištoljem.“, navedeno je u drugom saopštenju, što je unijelo konfuziju u cijeli slučaj.

Kako nezvanično saznajemo jedan od mladića koji je učestvovao u sukobu je Đurađ Antonić, rođeni brat mladog banjalučkog odbornika Momčila Antonića.

Momčilov i Đurađev otac Savo Antonić suvlasnik je banjalučke firme „Venera“, koja se često dovodila u vezu sa visokom funkcionerima SNSD-a. Venera je u medijima često pominjana i kao jedan od kreditora mikrokreditne organizacije „Prvo penzionersko mikrokreditno društvo“ d.o.o koje daje kredite penzionerima po visokim kamatama, a iza kojeg navodno stoje ministar finansija u Vladi RS Zoran Tegeltija i tajkun Mladen Milanović Kaja. Venera je, prema informacijama iz medija, kreditirala ovu mikrokreditnu fondaciju sa 400.000 KM.

Takođe, U Izvještaju o radu JP „Robne rezerve RS“ u periodu od 15.05.-31.05. 2014. Godine, za vrijeme velikih poplava, navedeno je da su Robne rezerve ode“Venera” nabavile robe u vrijednosti od 319.620 KM.

Iako je „Venera“ na neki način profitirala od poplava, Momčilo Antonić je jednim svojim istupom na Facebooku naljutio mnoge ljude koji su proživjeli muku koju su im donijele poplave.

„Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSDu, a što se tiče govana iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći itd njima želim dosta kiše i mekanih nasipa“, napisao je tada Antonić, a u komentarima se potrudio da ne zaboravi nikoga, pa je isto poželio i ljudima iz Bijeljine.

Antonic facebook 

Antonići šire svoje poslovno carstva, pa je „Venera“ postala i suvlasnik banjalučkog preduzeća „Euro beta d.o.o.“ koje se bavi sakupljanjem, transportom, skladištenjem, ponovnim korišćenjem, tretmanom i odlaganjem ambalažnog otpada, a u kojem glavnu ulogu ima mladi odbornik Momčilo Antonić.

Na mladima svijet ostaje...