fbpx

Željezničarima računi za ljekarske preglede u Hitnoj!

Željezničari, koji sedmi dan štrajkuju glađu, dobili su još jedan “šamar”. Ispostavljeni su im računi za ljekarske preglede u Hitnoj pomoći jer im nisu uplaćeni doprinosi.

2racini

Jednom od štrajkača je pozlilo jutros, a sinoć trojici.

Gladovanje uzima svoje pa su udarili visok pritisak, malaksalost i druge komplikacije.

Zbog infekcije, Đuđo Mijatović je imao i manju operaciju.

– Sama operacija 72 marke, plus lijek 17,29 feninga. U računaru su našli da mi nije osiguranje uplaćeno od 31. januara 2016.godine – ispričao je Đuđo Mijatović, željezničar.

2racini 1

– Malaksalost, ne osjećam se dobro, ne osjećam se dobro. Hitna nas obilazi redovno – opisao je svoje stanje Dejan Lukanović, željezničar.

Željezničari pričaju da ih niko od nadležnih, koje su pozvali, nije obišao. Sljedeći poziv šalju na drugu stranu.

– Pozivam naše porodice, djecu, prijatelje, poznanike da dođu što masovnije tu da nas podrže. Dobili smo obećanje nekih organizacija iz Federacije da su spremni da dođu autobusima tu da nas podrže, ako bude potrebe i to ćemo iskoristiti – poručuje Zlatko Marin, radnik “Željeznica RS”.

Koalicione kolege danas brani ministar Petar Đokić.

– Ovo je oblast ministra saobraćaja, vjerujem da će preduzeti mjere koje može da preduzme u svojoj nadležnosti, a predsjednik je imao jedan poseban odnos sa željezničarima tokom prethodnog štrajka i razumijem da će se on tamo pojaviti. Ako bude trebalo, ja sam voljan da odem – kaže Petar Žokić, ministar industrije, energetike i rudarstva.

Štrajkači zamjeraju i sindikalcima. Ranka mišić u telefonomskom razgovoru poručuje da je ovih dana bila na putu ali da će pokušati da dogovori sastanak željezničara i ministra saobraćaja. Predsjednik Konfederacije sindikata, Obrad Belenzada nije bio dostupan za komentar.

(ATV)