fbpx

Zašto Delta još čeka dozvolu za nastavak gradnje šoping mola?

3zasto

Obimna dokumentacija koju Ministarstvo za prostorno uređenje pregleda, razlog je zbog kojeg Delta Holding još nema građevinsku dozvolu za nastavak gradnje šoping centra.

Srpska firma je još u septembru poslala sve potrebne papire, a u resoru građevine kažu da žele detaljno da ih pregledaju, kako kasnije ništa ne bi bilo sporno.

Na pitanje kada će dozvolu izadati, ipak ne nude odgovor. Iz Delta holdinga poručuju da će nastaviti da rade u skladu sa domaćim zakonima i propisima, a iz gradske uprave potvrđuju da im je, prije nekoliko dana, leglo skoro tri miliona maraka od rente.

Gradonačelnik se nada da će problem biti riješen u što kraćem roku.

“Sa naše strane u skladu sa zakonom ispraćeni su svi propisi, urađene su sve potrebne dozvole i riješenja i vjerujem da je jedino pitanje vremena da se u potpunosti ispune uslovi i da se dalje nastavi sa ovom investicijom”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U Inspektoratu, ipak, nisu toliko optimistični. Građevinska inspekcija je obavila kontrolu i odlučila da, do daljnjeg, obustavi radove.

“Republički građevinski inspektor je donio rješenje kojim je naložio investitoru da u roku od 60 dana ukloni sve radove koji su izvedeni iznad kote nula i zabranio dalje izvođenje radova dok se ne obezbijedi adekvatna građevinska dozvola”, navodi Duška Makivić, portparol Republičke uprave za inspekcijske poslove.

U Delta holdingu takvo rješenje ne žele da komentarišu, jer ga, kažu, još nisu ni dobili.

“Kompanija Delta Real Estate nije upoznata sa detaljima pomenutog rješenja. Komentar i odluku o daljim koracima bićemo u mogućnosti da damo nakon što pročitamo sadržaj rešenja”, navode iz Delta holdinga.

Izgradnja šoping mola “Delta planet” započeta je prije pola godine. Kako je najavljeno, u najvećem tržnom centru u Srpskoj, trebalo bi da bude otvoreno više od dvije hiljade radnih mjesta.

(ATV)