fbpx

Vukotić najavio kontramiting?!

2vukotic

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić poručio je da je Srpska iznad svake individualne žrtve i da to mora da razumije i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Vukotić je naglasio da je Davor Dragičević svojim tvrdnjama da mu je svejedno da li će se Republika Srpska i dalje zvati Republika Srpska ili BiH potvrdio da su "njegovi svakodnevni scenski nastupi na Trgu Krajine u funkciji napada na institucije Srpske, a samim tim i u funkciji unitarizacije BiH".

"On to više ne može osporiti. Skandalozna je i njegova izjava da njega ne interesuje spisak od 22.000 saboraca kojima se želi lijepiti etiketa zločinaca i da istovremeno očekuje podršku saboraca za svoju bol", rekao je Vukotić.

Dodao je da Dragičević, koji tvrdi da sve zna o tragičnom stradanju svog sina, treba da podnese dokaze Tužilaštvu, te istakao da će ga svi podržati u tome.

"Ovako, ovo što radi je postalo opasno", ocijenio je Vukotić.

Predsjednik Udruženja "Veterani Srpske" poručio je da će, isti dan kada Dragičević najavljuje veliko okupljanje u Banjaluci mimo zakonskih propisa, Srpski pokret nevladinih asocijacija /SPONA/ tražiti da im se odobri okupljanje u skladu sa zakonom.

"Okupićemo se sa zahtjevom da se Trg Krajine u Banjaluci nazove Trgom Vojske Republike Srpske i da se na tom mjestu izgradi centralni spomenik za sve poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Simbol Banjaluke, Krajine i Republike Srpske mogu biti samo naši poginuli saborci, a nikako bilo koji pojedinac", zaključio je Vukotić.

Izvor: Srna