fbpx

"Vratite se na posao, sve vam je oprošteno!"

4vratite se

U bolnici u Zvorniku vladina Komisija ustoličila novog direktora Jovana Okuku,koji je pozvao ljekare da se "pomire s tim" i vrate radnim obavezama, navodeći da će im biti sve oprošteno. Primopredaji nije prisustvovao smijenjeni Milorad Drljević. Ljekari i drugi zaposleni ne prihvataju novog direktora, nego i dalje pozivaju Milorada Dodika da dođe u ovu ustanovu kako bi ga upoznali sa cijelom situacijom, javlja dopisnik BN televizije.

Protestno okupljanje ispred zgrade bolnice trajalo je petnaestak minuta uz najavu da će tih okupljanja biti i dalje. i danas, po njima za dešavanja u bolnici u Zvorniku odgovoran je Lazar Prodanović, poslanik SNSD u Predstavničkom domu PS BiH. 

Tačno u podne, kako su i najavili ljekari zvorničke bolnice, počeo je još jedan protestni skup zaposlenih zbog pravnog nasilja i torture koju je izazvala vlada Republike Srpske smjenom direktora te zdravstvene ustanove u Zvorniku Milorada Drljevića. Kako javlja dopisnik BN u bolnicu je i danas stigla vladina komisija koja treba da "ustoliči" novog direktora Jovana Okuku, koga je vlada imenovala umjesto Drljevića.

4vratite se 1

Ljekari su nastavili sa radnim obavezama, a u podne će održati protestni skup.

Prošle sedmice radnici bolnice u Zvorniku ''otjerali'' su vladinu komisiju koja je došla da sprovede odluku o razrješenju Milorada Drljevića dužnosti direktora i postavljenju Jovana Okuke na tu funkciju.

Kako je to izgledalo pogledajte video snimak: 

BN televizija