fbpx

Vlada RS traži da radnici i vlasnici nađu strateškog partnera za Fabriku duvana

4fabrika

Vlasnici Fabrike duvana Banjaluka zajedno sa radnicima i sindikatom treba da iznađu rješenje kako bi fabrika nastavila sa radom.

Njihov je zadatak i da pokušaju pronaći strateškog partnera, kako bi se sačuvala radna mjesta i nastavila proizvodnja. To su glavni zaključci Vlade RS, kažu u Ministarstvu poljoprivrede,  poslije sjednice na kojoj su ministri upoznati sa stanjem u fabrici.

“Ministar i ovo ministrstvo je ispred Vlade stalo da se u ovom momentu ne treba pričati o otpremninama, nego se treba razgovarati na temu iznalaženja rješenja za novonastalu sitauciju kako bi mogla nastaviti fabrika sa daljim radom. Otpremnine su zadanja stavka i gašenje fabrike, nešto zadnje što postoji”, rekao je Zoran Maletić, pomoćnik ministra  poljoprivrede RS.

O čemu je Vlada vijećala i šta je rješila, ne znamo, mi ćemo tek sutra biti zvanično obavješteni, kaže prvi sindikalac Fabrike duvana Miroslav Marinković. Pisao je, kaže, vlasnicima fabrike  u Bugarskoj, da stanu pred radnike i kažu im na čemu su. Stigao mu je, priča, ekspresan odgovor- u toku sljedeće sedmice neće se obratiti radnicima, možda naredne. A radnici, kaže Marinković, samo žele da znaju, ima li posla ili nema.

“Ja i ovm prilikom pozivam strateške partnere,  sve normalne ljude koji žele  da investiraju da uđu i da ljudi rade.  Vidim da  ovi jednostavno izlaze iz ovoga. Bulgartabak holding izlazi iz ove priče”, rekao je Miroslav Marinković, predsjednik Sindikata Fabrike duvana Banjaluka.

Ali, tu nije kraj, poručuju iz resornog ministarstva.

I oni su tražili od Bugara da se u što kraćem roku izjasne kakvi su im planovi,  da li nastavljaju sa radom ili da zajednički traže strateškog partnera.

(ATV)