fbpx

Vlada FBiH: Novac od igara kladionica inovatorima i projektima tehničke kulture

19080391 303

Vlada Federacije BiH donijela je u srijedu u Mostaru Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, koji su pripali Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Usvojenom odlukom, od dijela prihoda u iznosu od 241.882,61 maraka uplaćenih u Proračun FBiH u 2016. godini po tom osnovu, odobreno je 168.775,72 maraka za financiranje programa i projekata iz oblasti promoviranja tehničke kulture, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Na javni natječaj prijavilo se 25 udruga, a 17 koji su zadovoljili formalno-pravne uvjete uvrštena su na listu za raspodjelu.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, najkasnije u roku od 30 dana, s korisnicima zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava.

Preostali iznos od 73.106,89 maraka dodijeljen je nagradnom fondu Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine za nagrađivanje inovatora iz FBiH za inovacije od međunarodnog značaja, navodi se u priopćenju.

Biznis.ba