fbpx

Vandali uništili 40 košnica stopostotnom invalidu iz Željeznog Polja

2edin colic

Edinu Čoliću, stopostotnom invalidu, vandali su uništili 40 košnica od kojih je prehranjivao porodicu. Procjenjuje se da je pričinjena šteta na pčelinjaku oko 10.000 maraka.

Edin je bivši rudar, čovjek kojem je 2003. godine usljed tragičnog događaja u rudniku slomljena kičma i tada ostaje nepokretan.

Tokom majskih poplava 2014. godine Edin ostaje bez kuće u Željeznom Polju, ali uspjeva kupiti drugu kuću uz pomoć koja mu je došla sa nekoliko strana.

Zadnjih mjeseci Edinu je zdravstveno stanje bilo znatno lošije te je dosta vremena proveo u bolnicama, kako u Turskoj tako i u BiH, objavilo je Udruženje Pomozi.ba, koje je objavilo apel za pomoć ovoj porodici i odmah izdvojilo 2.000 maraka.

Ovaj vrijedni i hrabri čovjek ima troje djece i bez obzira na njegovo zdravstveno stanje bori se za sebe i svoju porodicu i može biti uzor svima nama.

2edin colic 1

Za prvi maj neko je namjerno, a možda i bez ikakvog plana, onako usputno, odlučio da uništi 40 košnica, koje predstavljaju egzistenciju Edinu i njegovoj porodici.

Elvir Karalić iz Udruženja Pomozi.ba rekao nam je da se nakon objave apela javilo mnogo ljudi koji su spremni donirati Edinu košnice ili pomoći na drugi način.

Ukoliko i vi želite pomoći, to možete učiniti uplatom na sljedeće načine