fbpx

POLICIJA KAZNILA BANJALUČKE AKTIVISTE “Taj ološ od nas neće dobiti ni marke!”

3delozacija

Banjalučkim aktivistima koji učestvuju u sprečavanju deložacije porodice Petković u Banjaluci, počele su stizati kazne.

Kako su saopštili iz Udruženja “Restart Srpska” MUP RS kaznio je aktiviste koji su učestvovali u sprečavanju deložacije sa ukupnim iznosom od 7500 KM.

Njima su ranije stigli prekršajni nalozi zbog spriječavanja deložacije porodice Petković u centru Banjaluke. Kako saznajemo, njih 15 dobilo je kaznu od po 500 KM pojedinačno, a koji su popisani prilikom ovog događaja 27.4 u Banjaluci.

Prekršajni nalog i uplatnice su izdate na osnovu člana 149. stav 1.) i člana 151. Zakona o prekršajima RS.

Akciju pomoći porodici pokrenula je organizacija ReStart Srpska.

“Dobili smo kaznu u iznosu od 7 500 konvertibilnih maraka. Mi nemamo te pare da platimo. Kako smo ranije i rekli, ološu i hohštaplerima nećemo dati ni marku! Zatvorite nas ako treba, biće nam čast i ponos da u zemlji u kojoj lopovi i ubice šetaju slobodno ulicom, ljudi koji se bore za pravdu i istinu odu u zatvor” naveli su iz Restarta.

Aleksandar Gluvić, aktivista koji je tog dana i priveden, dobio je kaznu od 500 KM za snimanje događaja mobilnim telefonom.

Za BUKU kaže da kazne koje su dobili ne prihvataju, neće ih platiti a borbu nastavljaju pravnim putem.

“Zamislite da je taj dan ispred zgrade u kojoj se nalazi stan porodice Petković stalo nekoliko stotina građana. Desetak okupljenih nije veliki broj i policija je uz upotrebu sile lako je mogla da nas udalji i izvrši deložaciju. Smatram da je poražavajuće to što su naši sugrađani slijepi na nepravdu koja nas okružuje i ne žele da se bave stvarima koje se lično njih ne tiču. Radi se o porodici borca iz Drugog svjetskog rata, koji je zbog zasluga u ratu i dobio sporni stan, da bi danas njegove potomke na ulicu tjerala država. Zašto?” kaže za Gluvić.

(Buka)