fbpx

U planu obnova 23 sportska igrališta

igraliste 2 696x752

Grad Banja Luka tokom ove godine obnoviće 23 sportska igrališta na širem području grada. Ovih dana, preduzeće „Procesna oprema inženjering“ izabrano je za investiciono održavanje i rekonstrukciju sportskih igrališta, tako da se ubrzo očekuje i početak radova na terenu.

- Ukupno je planirano oko 80.000 KM za razne popravke na sportskim terenima, a najznačajnija ulaganja biće u zamjenu kompletnih zaštitnih ograda. Plan je da se riješimo devastiranih ograda, odnosno da se obične pletene mrežne ograde zamijene panelnim pocinčanim – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Od drugih radova, predviđena je zamjena i postavljanje novih tabli za koševe, mrežica za golove, lakiranje konstrukcija i drugi sanacioni radovi i sitnije popravke oštećnih dijelova na igralištima.

I prošle godine, obavljeni su značajni radovi na obnovi sportskih igrališta. Njih 33 su sanirana, od čega je na 13 obavljeno kompletno lakiranje konstrukcija.

Inače, u okviru redovnog održavanja komunalne opreme, nadležne službe redovno obilaze i održavaju i sportska igrališta kako bi bila što bezbjednija za upotrebu.
UNOPortal